Accessibility Tools

NASA Space Apps Challenge 2024

Το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Greek NewSpace Society φέρνει κοντά σας ένα από τα μεγαλύτερα hackathons σε ολόκληρο τον κόσμο· το NASA Space Apps Challenge! Το συγκεκριμένο hackathon πραγματοποιείται σε πάνω από 400 τοποθεσίες παγκοσμίως με απώτερο σκοπό την επίλυση των challenges, που θέτουν κάθε χρόνο οι ακαδημαϊκοί υπεύθυνοι της NASA. Ο διαγωνισμός προσφέρεται εντελώς δωρεάν και απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές και νέους αποφοίτους όλων των επιστημονικών υποβάθρων. Το NASA Space Apps Challenge αποτελεί μέρος του Διεθνούς Διαστημικού Διαγωνισμού της NASA και είναι ένας από τους δημοφιλέστερους θεσμούς ανάπτυξης της νεανικής επιχειρηματικότητας παγκοσμίως.

Πρόκειται για έναν διεθνή μαραθώνιο καινοτομίας, όπου επιστήμονες, μηχανικοί, προγραμματιστές, αρχιτέκτονες, σχεδιαστές, γιατροί και καλλιτέχνες συνεργάζονται για την επίλυση προβλημάτων διαστημικής τεχνολογίας και εξερευνούν μέσα σε 48 ώρες τον πιο πολύπλοκο πλανήτη στα χρονικά της επιστήμης· τη Γη!

Κατά τη διάρκεια του hackathon, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν ομάδες προκειμένου να συζητήσουν ιδέες και να αναπτύξουν τις λύσεις τους πάνω στις θεματικές του φετινού διαγωνισμού, ενώ παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες και να δικτυωθούν με επιστήμονες και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται ενεργά στο χώρο.

Για τη συμμετοχή στο φετινό δια ζώσης hackathon, που θα πραγματοποιηθεί στις 28-29 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη και 05-06 Οκτωβρίου στον Πειραιά, μην ξεχάσετε να πραγματοποιήσετε εγκαίρως την εγγραφή σας στους συνδέσμους που ακολουθούν:

  • για την Θεσσαλονίκη επιλέξτε: εδώ

  • και για τον Πειραιά: εδώ.

Για περαιτέρω πληροφορίες επί του διαγωνισμού μπορείτε να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.youtube.com/playlist?list=PL96BRyTyjoIrSqJk8wrIC8ENpP-PQ3hnn

Σας ενθαρρύνουμε επίσης να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης: https://www.spaceappschallenge.org